Herfst, de tijd van het element metaal

De Herfst is begonnen, de tijd van het element metaal

Metaal element

Afgelopen weken zat ik in een vakantiehuisje op de Veluwe, waar de eikels op het dak vielen. De producten van de eikenboom, die gretig verzamelt worden door allerlei dieren om hun winter voedsel voorraad aan te leggen. Al wordt augustus gezien als de oogst maand, de herfst is echt de oogsttijd. Niet alleen om te oogsten wat op het land, maar zeker ook in jou is gegroeid.

De Herfst kondigt ook de winter aan. Langzaam komt er minder licht, dalen de temperaturen en komt de tijd van het naar binnen keren. Tijd voor reflectie en introspectie, het oogsten van jouw groei en bloei gedurende het voorjaar en de zomer.

Tevens zijn de blaadjes aan de bomen aan het verkleuren en vallen klaar na deze groeiperiode op de grond. Zo kunnen ze weer zorgen voor voeding voor het nieuwe voorjaar, schuil plekken voor dieren en de boom een rustperiode geven. Zo laat de boom mooi als voorbeeld zien wat de herfst inhoud: Loslaten en naar binnen keren.

Het is dus tijd voor het loslaten van het oude en het klaarmaken voor de rustperiode, de Winter. Hoe meer je loslaat, hoe meer ruimte er is voor hernieuwde, frisse groei in het voorjaar.

Loslaten kan zijn het ruimen van spullen die je niet meer dienen, de tijd voor de najaarsschoonmaak van je huis. Maar ook de najaarsschoonmaak van jezelf. Wat ga jij loslaten? Kijk dus niet alleen naar spullen, maar ook naar oude patronen, ideeën of andere dingen die jou niet meer dienen.

E5A10380-B7D0-4DB6-9113-DBFE55B884D8

Maak eens een boswandeling:

Ga eens wandelen in een bos en geniet in deze tijd van de kleuren van de bomen en het vallen van de eikels, beukennootjes en dennenappels. Tevens goed om je longen te voorzien van frisse lucht, aangezien de longen een van de organen zijn, die verbonden zijn met het element Metaal.

Het andere orgaan dat verbonden is met Metaal is de dikke darm en het najaar is tevens een goed seizoen voor een reinigings- of ontgiftingskuur voor je darmen. Die kunnen dan ook loslaten wat hen niet meer dient.

Dus kijk de komende periode eens wat jij kunt loslaten uit huis, hoofd en lijf. Veel plezier met ruimen en opschonen.

Laat een reactie achter





19 + veertien =